فصلنامه

دریا و کشتی

فصلنامه

دریا و کشتی

اهداف خصوصی سازی و دولت ها و خصوصی سازی

 

اهداف خصوصی سازی

واگذاری فعالیت ها هرگز بدون برنامه ریزی و تعیین اهداف صورت نخواهد گرفت. (دکتر امرایی، 1995)بنابراین همواره خصوصی سازی دارای اهدافی بوده که در زیر به برخی از آنها اشاره می­کنیم:

اهداف خصوصی سازی باتوجه به ویژگی های اقتصادی و موقعیت هر کشور با یکدیگر متفاوت خواهدبود.(فصلنامه مدیریت شهری، 1379) ولیبه هر حال در همه کشورهای یک  به یک خصوصی سازی پرداخته­اند، هدف اصلی بهبودبخشیدن بها و اوضاع وشرایط اقتصادی است. (هفته نامه آتیه،1387) درکنار این هدف اصلی، اهداف دیگری نیز می­تواند وجود داشته باشد که عبارتنداز :افزایش بهره وری و تولید ملی، دستیابی دولت به منابع مالی بخش خصوصی، تشویق رقابت، افزایش رفاه ملی(مجله علمی، تخصصی خصوصی سازی،1375)و افزایش کارایی فعالیتهایاقتصادی، صرفه جویی در هزینه های دولت، ایجاد رونق در بازار سرمایه و گسترش فرهنگ مشارکت در کشور،جلوگیری از انحصاراتآشکار،جمعآ ورینقدینگیو ایجاد نظام متعادل توزیع درآمد بین اقشارمختلف مردم. (روزنامه جام جم،1384)

 

دولت ها و خصوصی سازی

دولت در مقام نماینده افراد کشور، اجرای اموری را عهده دار است که افراد جامعه یا نمی­توانند یانمی­خواهند آنها را به عهده بگیرند. در طی زمان، فعالیت دولت بسته به شرایط، در هر کشور دستخوش تغییراتی شده است. این تغییرات را می­توان در طیفی که در یک سوی آن عدم مداخله دولت و در سوی دیگرش مداخله آن قرار دارد،بررسی نمود. (شمس،1371) بر این اساس در روابط اقتصادی- اجتماعی، دولت می­تواند به سه طریق به تنظیم فعالیتها بپردازد: شیوه سنتی این دخالت از راه «وضع قوانین و مقررات» و روشهای دیگر آن به ترتیب از طریق «مدیریت مستقیم» بر صنایع و خدمات و "اقدامات بازدارنده" تشویقی و هدایتی تحقق می­پذیرد.هدف اصلی از خصوصی سازی و مقررات زدایی، پایان دادن به دو شیوه آغازین دخالت دولت یعنی "وضع قوانین و مقررات"بیش از حد و "مدیریت مستقیم" و تقویت راه سوم یعنی تنظیم روابط از طریق "اقدامات بازدارنده" می­باشد. (تقوی،1375)

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد